Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rólunk

Veled is előfordult már?
Veled is előfordult már, hogy szeretted volna csökkenteni a sok műanyagot az életedből? Zavart, hogy mennyire nehéz mai rohanó világunkban könnyen, sok műanyagot kiiktatni és hogy lassan szó szerint a Tiszán is műanyag folyik?
Azt érezted, túl kevés vagy a változáshoz egyedül, de szeretnél tenni saját jövődért és nem másokra tétlenül várni?
Esetleg hallottál már a mikroműanyagok káros hatásairól is vizeinkben, nem csak az állatokra nézve, de számunkra emberekre is, akik a vizet isszuk? Talán akár hallottad, hogy most már pár éve bennünk emberekben is kimutatható lett a mikroműanyag a nagy műanyagszennyezés következtében? (Forrás 1) Nem beszélve Óceánjaink élővilágáról, tengereinkről és a halakról.
Olvastad már az osztrák nagy mosószer tesztet, mely alapján 2021-ben is sajnos az Ausztriában ellenőrzött mosószerek 61%-ában mikroműanyagot vagy vízben oldódó műanyagot találtak a termékekben, köztük például az Ariel, Lenor, Persil, Ecover, de még a DM Denkmit-es bizonyos mosószerekben is? Ezek mosás után a mosószerekből visszakerülnek a körforgásba és szennyezik vizeinket, környezetünket. Így nem véletlen, hogy lassan egyre több ország is már különböző tiltásokat kezd elrendelni a mikroműanyagok ellen. (Forrás 2: global2000.at 2021-ben végzett tesztje)
Elszomorít, hogy ennek ellenére az EU-ban összességében még mindig több mint kétszer annyi műanyagot termelünk csak a csomagolásra mint nagyon drágán újrahasznosítunk? (Forrás 3: hivatalos EU adatok Eurostat, 2021)
Talán viszketés és allergia lépett fel bizonyos kommersz termékeknél, és aktívan kerestél természetesebb megoldásokat?
Esetleg talán öröklött, érzékeny, ekcémára hajlamos bőröd van neked és családodnak?
Biztos termékeket keresel, melyek bevált, természetes, minőségi alapanyagokból állnak?
 
Nem vagy egyedül. Manapság egyre többen olvassuk el az összetevők címkéjét, nézünk utána összetevőknek és gondolkozunk tudatosabban - már csak saját magunk és egészségünk miatt is. Nem mindegy mit teszünk a bőrünkre és milyen termékekkel érintkezünk nap mint nap. A megmosott ruha hozzánk simul, a lakásunk felületeivel folyamatosan érintkezünk, a krémek, amiket használunk bőrünkön keresztül felszívódnak. Az érzékeny bőrű, allergiás, ekcémás hollywoodi sztároktól, a hétköznapi emberekig, mindannyian megbízható termékeket keresünk. Esetleg talán még a környezetünk is fontos számunkra. Nem vagy egyedül, mi is ugyanebbe a csoportba tartozunk, és épp ezért hoztuk létre a Zöldkör Marketet.
Mi a Zöldkör Market?
A Zöldkör Market egy hely, melyben minőségi, természetes termékeket találsz a háztartástól a tisztálkodásig és testápolásig, - akár a Te saját tartóidban már újratöltve Neked. Ez egy új módja a fogyó hétköznapi termékeink használatának. A Zöldkör Marketben termékeink nagy része saját tartós újratölthető (több mint 45 termék), így akár a saját mosogatószeredet, szemüvegtisztítódat, vízkőoldódat, ablaktisztítódat, zsíroldódat, mosószeredet, öblítődet, de saját játéktisztítódat vagy autósamponodat is újratöltetheted saját, korábban náluk vásárolt, eredeti tartóidba. Mindezt oly módon, mely a rohanó és felgyorsult hétköznapokban is könnyen belefér, bárhol is legyél. Folyamatosan növekvő, nagy választékunkban minden fontos hétköznapi fogyó terméket megtalálsz. Továbbá találsz hulladékmentes, visszaváltható, és EU ökocímkés termékeket is. Itt megtalálod a minőségi, 100%-ban természetes tusfürdőt, testápolót, ajakbalzsamot és egyéb tisztálkodási és testápolási termékeket fenntartható csomagolásban. Így könnyen megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb termékeket és összeállítást.
Típus 1) Van aki csak saját tartóit szeretné újratöltetni minél több terméknél, és természetesebb, öko, minőségibb termékekre vágyik:
Ha te ebbe a kategóriába tartozol, már könnyen választhatsz a több mint 45 saját tartós újratölthető termékünkből ( - és folyamatosan bővülünk - ), és kiegészítheted ezeket a hulladékmentes / hulladékszegény csomagolású termékekkel, valamint a nemzetközi EU ökocímkés termékeinkkel is. (Megjegyzés: nemzetközi gyártású termékeinket kérünk továbbra is szelektíven gyűjtsd - ahogy a leírásban is látod, hisz nemzetközi gyártású termékeink még nem újratölthetőek/nem visszaválthatóak, de minden esetben legjobb, díjnyertes, tesztelt, nemzetközi öko márkák pl. Frosch.)
Saját tartók újratöltése Pest megyében, hozzád legközelebbi átvevőponton való leadás után átlagosan 1 hét (4-7 munkanap) amíg visszakerül hozzád a Te saját eredeti tartóidban újratöltve Neked. (Ez függetlenül attól, hogy csomagod házhoz vagy átvevőhelyre kéred). Egyéb Magyarországi területeken 1 héttől max 2 hét. Így ajánljuk 2 szett tartását (amíg az egyik használódik, addig a másik újratöltődik) vagy a termékek egyéb, tartós otthoni tartóban való áttöltését.
Típus 2) Van aki szívesen választana minden visszaváltható terméket is:
Ti még további termékekből is válogathattok a fentieken kívül. Ebben az esetben a sima szállítási időkkel számolhattok (1-3 munkanap), hisz a visszaküldés független, külön folyamattá válik.
Függetlenül attól, melyik kategóriába tartozol, velünk igazán minőségi termékeket kapsz, és könnyen csökkentheted a műanyagot az életedben. Minden terméknél egyértelműen feltüntetjük az opciókat. Sőt, bizonyos termékeknél ha a saját nálunk vásárolt tartóidat tölteted újra vagy már visszaváltott tartóban lévő terméket vásárolsz, 50 Ft/tartó vagy 100 Ft/tartó kedvezményt kapsz minden alkalommal, hisz ilyenkor nem kell kifizetned újra a műanyagot.
MI HISSZÜK, HOGY EGY CSEPPBŐL AKÁR TENGER IS LEHET.
A természet ajéndékai leírhatatlanok: gondoljunk a vízre, amit iszunk minden nap, a levegőre, amit lélegzünk és ami életben tart, a virágokra, növényekre, erdőkre, hegyekre, gyümölcsökre, zöldségekre, élelemre… vagy a számtalan természetes, minőségi alapanyagokra, amelyeket használunk nap mint nap tisztálkodáskor és testápoláskor (levendula, kókusz, shea vaj, olívaolaj, körömvirág), és milló más csodája a Földnek. Óvjuk meg magunknak ezeket a kincseket. Nem kell mindent újratöltetned, de ha már találsz legalább 1 hulladékmentes opciót vagy legalább 1 tartót nálunk, amit szívesen újatöltetnél magadnak saját tartóidba, máris tettél egy jó pontot az élet és a zöldebb Bolygónk mellett.
Az oldal tetejére